Výborný recept na ktorý som natrafila už viacerými rokmi – je od šikovnej pani Ivetky zo stránky mimibazar. Týmto by som ju chcela aj pozdraviť a poďakovať zaň. Zázvorovníky podľa neho pečiem každú Veľkú noc, sú výborné, lahodné a hlavne rýchlo zmäknú. Odporúčam skutočne každému!
Potrebujeme:
350 g hl. múky
250 g práškového cukru
¾ bal. zázvoru
50 g masla
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku salajky (jelenia soľ, amónium)
Postup:
Pripravíme si misku, všetky suroviny do nej jednoducho vložíme a vypracujeme jednotné hutnejšie cesto. Cesto preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a pomocou formičiek vykrajujeme (ako keď robíte medovníčky).
Jednotlivé kúsky preložíme na plech vystlaný papierom a dáme usušiť do rúry. Pri teplote 200 stupňov snecháme 7-10 minút – každý podľa toho, akú má rúru. Vyberáme, keď sú ružovkasté na povrchu. Celý recept nájete TU.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ľubka
foto: reprofoto mimibazar