Domáce gnocchi (ňoky) zo špenátového cesta a s výbornou smotanou omáčkou s kuracím mäskom. Obedík ako vyšitý!
Potrebujeme:
Na noky:
1 kg zemiakov
2 vajcia
500 g krupice
500 g mrazeného špenátu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu soli
Na omáčku:
800 g kuracieho mäsa
3 lyžice oleja
200 ml kyslej smtoany
350 ml smotany na šľahanie alebo smotany na varenie
1 lyžicu hladkej múky
3 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Z rozmrazeného špenátu vymačkáme tekutinu, čím menej tekutiny tým lepšie.
Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich tak, aby vznikla jemná hmota bez väčších kúskov. Keď sa zemiaky ochladia, primiešame do cesta krupicu, soľ, vajcia a špenát. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na niekoľko častí z ktorých každú vyformujeme do tvaru šúľku hrubého asi 2 cm. Narežeme na jednotlivé gnocchi dlhé asi 2 cm. Tieto kúsky hádžeme do slanej vody a uvaríme. Varíme asi 5 minút a scedíme.
Nakrájané kuracie prsia osolíme, okoreníme a opražíme na oleji dozlatista, prelejeme sladkou smotanou s pretlačeným cesnakom (izbovej teploty) a dobre premiešame – chvíľu povaríme. Nakoniec si rozmiešame aj kyslú smotanu s múkou a túto zmes nalejme k mäsu. Necháme všetko spolu prevariť a následne navrstvíme na ňoky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)