Výborné rezne – my máme radi jemne pikantné – s klobáskou a štipkou pálivej papriky.
Potrebujeme:
Rezne krkovička alebo bravčové karé
1 kocka bujónu (masoxu)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
0,5 litra vody
strúhanka
2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)
Hladká múka
Soľ
olej
Maďarská klobáska
slaninka
maslo
Postup:
Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak.
Najskôr do mäska vklepeme strúhanku, potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke.
Teraz osmažíme ich sprudka na oleji.
Hneď ich dáme na pekáčik.
Zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten).
Na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninku a medzi plátky aj kolieska klobásky.
Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar.
Keď sú rezne mäkké, preložíme ich do čistého pekáča.
Prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť.
Rezne sú šťavnaté, mäkučké a hlavne vynikajúce.
Keď rezne vyberiete z vývaru.
Môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné).
Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry.
O pár minút môžete hodovať.
Vývar, ktorý z mäska ostane môžete použiť na zemiaky, alebo ryžu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)