Tento krém je veľmi lahodný a neuveriteľne chutný. Len dávajte pozor, aby vám pri jeho ochutnávaní niečo zvýšilo aj na plnenie. Keď raz ochutnáte bude chcieť viac a viac.
Potrebujeme:
400 ml smotany na šľahanie (aspoň 30% tuku)
250 g mascarpone prípadne jemného tvarohu
Práškový cukor (podľa toho, ako sladíte) – ak chcete ľahšiu verziu použite med
Pomarančovú kôru (nastrúhanú)- voliteľné
1 bal vanilkového cukru alebo 1 lyžičku vanilkovej arómy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Smotanu nalejeme do hlbšej misky, vanilku, kôru a postupne aj cukor – premiešame metličkou. Pridáme aj mascarpone a rozmiešame – najskôr len vareškou. Teraz príde na radu šľahač – ušľaháme ako klasickú šľahačku a asi po dvoch minútach, by krém mal byť už dostatočne pevný. To je všetko. Krém odporúčam najmä na plnenie veterníkov!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom