Vynikajúca a originálne jedlo zo zemiakov, ktoré si zamilujú predovšetkým vaše ratolesti. Skvele sa tiež hodí ako netradičná a chutná príloha k mäsku. Vyskúšajte aj vy chrumkavé zemiakové veže pečené vo forme na muffiny.
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov
6-8 lyžíc masla
Soľ a korenie podľa chuti
Čerstvý príp. sušený tymian
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Strúčik cesnaku
Formu na muffiny
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na čo najtenšie plátky.
Rúru nastavíme na 175 stupňov. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme k nemu tymian a cesnak. Zemiaky preložíme do misky a zmiešame s 3/5 maslovo-cesnakovej zmesi. Dochutíme soľou a korením.
Zvyšnou maslovou zmesou vymažeme formu na muffiny. Potom je jednotlivých otvorov vrstvíme plátky zemiakov tak, aby siahali tesne nad okraj formy.
Prikryjeme alobalom a vložíme na 30 minút do rúry.
Po uplynutí 30 minút odstránime fóliu, zvýšime teplotu na 230 stupňov a zemiaky necháme piecť ešte 15 minút.
Základný recept môžete podľa chuti a kreativity ozvláštniť napríklad plátkami šunky, strúhaným syrom, hubami či obľúbenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto