Výborné mäsko – jemne pikantné, ktoré nie je také tučné ako klasické smažené rezne, no je veľmi chutné. Dajte si, nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1-1,5 kg zemiakov
8-10 plátkov bravčových rezňov
Soľ, korenie
Olej (olivový, kokosový, alebo maslo) – netreba veľa
100-150 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia, pálivú papriku,
Petržlen
Klobáska (ak chcete ulahodiť aj manželovi)
Postup:
Najskôr si mäsko naklepeme pod fóliou ochutíme soľou a korením. Mäsko obalíme v rozšľahaných vajíčkach, do ktorých sme si pridali aj pálivú papriku, potom obalíme v strúhanke. Mäsko preložíme na plech vymastený olejom, pokvapkáme olejom aj zvrchu a pečieme pri teplote 180-190 stup%nov asi 40 minút – v polovici pečenia obrátime.
Kým sa mäsko pečie, uvaríme si zemiaky nakrájané na kolieska – nencháme celkom rozvariť, aby sa zemiaky nerozpadali. Mäsko na chvíľu vyberieme z plechu a navrstvíme doň zemiaky a plátky slaninky. Môžeme pridať aj nadrobno nasekaný cesnak a na vrch uložíme plátky mäska a posypeme syrom. Môžeme ešte pokvapkať trochou oleja a dáme do rúry ešte na 15-20 minút zapiecť dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)