Môj manžel kuriatko veľmi nemusí, no keď sa upečie toto cesnakové krémové kuriatko, s tanierom sa otočí aj 3x. :-)
Potrebujeme:
1 ks kura (môžeme použiť aj len stenieka)
3 lyžice hladkej múky
1 lyžičku vegety
1 lyžičku čierneho korenia
3-4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku kari korenia
1 téglik smotany na šľahanie
150 g strúhaného syra
Cibuľa
Postup:
Múku, koreniny a nakrájaný cesnak spolu zmiešame. Kuriatko si naporcujeme a obalíme v ochutenej múke (niekto kožu dáva dole, ja ju nechávam na mäsku). Kúsky mäska poukladáme do maslom vymazaného pekáča, posypeme nakrájanou cibuľou a posypeme nastrúhaným syrom. Teraz už len stačí podliať šľahačkou prikryť. Pečieme pri tepltoe 200°C asi 1 hodinu aj 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)