Výborný recept, ktorý nám robí teta z Bešeňovej vždy, keď prídeme. Výborné, jemné a skutočne chutné mäsko, perfektné aj na slávnostný obed!
Potrebujeme:
700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapená na tenko
3 vajcia
1 strúčik cesnaku – pretlačený
Strúhanka
Soľ, korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej
Na omáčku:
3 lyžice horčice
3 – 4 lyžice kečupu
2 strúčiky cesnaku – pretlačeného
2 lyžice oleja
3 lyžice masla
400 ml vývaru alebo vody
1 cibuľu
Postup:
Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).
Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.
Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou.
V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak
Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ľubica