Výborný tip na pochúťku bez pečenia. Je jednoduchá a fantasticky chutná. Odporúčam!
Potrebujeme:
2 bal. gaštanového pyré
50 g masla
1-2 lyžice. rum
Krém:
1 bal. vanilkového pudingu bez varenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie
Práškový cukor podľa chuti
1 bal. stužovača
Niekoľko kusov dlhých piškót
Glazúra – voliteľné:
Môžeme použiť kupovanú polevu, alebo si v mikrovlne rozpustíme 100 g horkej čokolády s 1 lyžicou masla
Postup:
Pyré zmiešame s maslom a rumom pomocou šľahača.
Túto hmotu navrstvíme do formy srnčí chrbát, ktorú sme si vyložili fóliou – navrstvíme tak, aby hmota pokrývala aj strany.
Puding pripravíme podľa návodu – bez varenia. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku so stužovačom a vmiešame do pudingu – dosladíme podľa chuti. Navrstvíme na hmotu a prikryjeme piškótami, ktoré sme si pokvapkali rumom. Na 3 hodiny vložíme do chladničky a potom opatrne vyklopíme z formy. Nakoniec potrieme rozpustenou čokoládou.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)