Výborný recept, ochutnala som ho pred rokmi v jednej krčmičke v Maďarsku a keďže moja teta recept tiež poznala, rada mi ho prezradila. Ide o výbornú prílohu, ale pravdu povediac, ja si ju niekedy robím aj len tak – keď mám chuť na niečo dobré. Kapusta nemá chybu!
Potrebujeme:
1 kg kyslej kapusty – ideálne domácej
1 veľkú cibuľu
Červená paprika sladká
1 väčší zemiak
Bravčovú masť
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kr. cukor, ocot, kmín
Vývar alebo obyčajnú vodu na podliatie
Postup:
Na bravčovej masti si opražíme cibuľku – nezabúdajte, že na masti nemusíte šetriť, ja dávam dosť – môj muž sa tomu vždy poteší.
Keď je cibuľka už pekne osmažená, pridáme aj kapustu (podľa kyslosti môžeme kapustu prepláchnuť – to je len na vás) a pridáme celú rascu, papriku a všetko spolu orestujeme. Po pár minútach pridáme cukor, ocot a podlejeme trochou vody alebo vývarom.
Keď je už kapusta takmer hotová (mäkká), pridáme najemno nastrúhaný zemiak, premiešame a necháme dôjsť – kedže je zemiak už nastrúhaný, naozaj netreba veľa času.
Teraz už ostáva len dochutiť tak, ako vám to vyhovuje. Ja kapustu vždy dochucujem od oka, nemám na to žiadne predpísané mierky, ale držím sa názoru, že každý má iné chute.
Podávame k mäsku, alebo s omáčkou a knedľou. Výborná mňamka.
ja robím túto kapustu aj z kyslej aj z obyčajnej hlávkovej kapusty a je to skutočne výborný recept. Odporúčam skúsiť aj z mladej kapusty!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka V.