My ich voláme aj čierne veterníky, alebo falošné zákusky. Tento nápad som si veľmi obľúbila, pretože namiesto prípravy zložitý zákuskov stačí len upiecť obyčajné bleskové muffiny, rozkrojiť naplniť krémom a máte dezert ako z cukrárne. A chutia fantasticky – ja pridávam aj polevu a ozdoby, je to veľmi slávnostné a veľmi chutné.
Potrebujeme:
4 vajcia
160 g kr. cukru
30 ml oleja
130 g hladkej múky
30 g kakového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky prášku do pečiva
Na krém:
100 g čokolády
1 bal. Vanilkového cukru
300 ml smotany na šľahanie
1 lyžicu masla
Na vrch:
50 g tmavej čokolády
50 g mliečnej čokolády
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov a košíky na muffiny vyložíme papierovými košíkmi.
Oddelíme si bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a miešame, tak, aby sa cukor rozpustil v tento hmote.
Potom si samostatne ušľaháme žĺtky a olej, do hmtoy postupne pridáme sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao. Potom opatrne vmiešame sneh a vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do pripravených foriem na muffiny. Pečieme pri teplote 12-15 minút.
Na krém si ušľaháme smotanu. Nakoniec primiešame aj rozpustenú, ale vychaldnutú zmes čokolády a masla.
Upečené muffiny rozrežeme ostrým nožom a naplníme krémom. Vrch môžeme potrieť roztopenou zmesou čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)