Toto je veľmi dobrý nápad na prípravu obedu z jedného pekáča. Základom je jemne pikantné mäsko vo výbornej marináde, kyslá smotana a zemiaky. Príprava je až prekvapivo jednoduchá, ale tá chuť, tú si zamiluje celá rodina. Ak nemáte radi pikantné, zvoľte obyčajný pretla, kečup, alebo jemne pikantný kečup. Je to veľká dobrota.
Potrebujeme:
1 kg bravčového stehna
2 kg zemiakov
Horčicu
Pikantnú pastu
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 téglik kyslej smotany
Bazalku
Soľ, korenie
Postup:
Mäso nakrájame na plátky a zľahka rozklepeme.
Na plátky mäsa nanesieme pikantnú pastu (alebo obyčajný ostrý kečup) a horčicu.
Do hlbšej misky nalejeme trochu oleja a do misky vložte niekoľko plátkov mäsa. Posypeme bazalkou a ľubovolnými koreninami a navrstvíme ďalšie kúsky mäsa, ktoré ochutíme horčicou a pálivou pastou. Opäť posypeme bazalkou a keď takto pridáme všetky kúsky mäska, všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke marinovať – aspoň na pár hodín, ideálne však do druhého dňa.
Na druhý deň zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Pekáč vymastíme trochou masti a na dno uložíme zemiaky a ochutíme ich soľou.
Na zemiaky uložíme vedľa seba plátky marinovaného mäska a na každý kúsok navrstvíme lyžicu kyslej smotany. Opät pokrajčujeme vrstvou zemiakov, osolíme, pridáme mäsko, smotanu a nakoniec prikryjeme zvyšnými zemiakmi (podlejeme asi 100 ml vody) a potrieme zvyšnou smotanou – ešte zľahka osolíme.
Pečieme prikryté fóliou pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu. Potom fóliu zložíme a dáme späť do rúry dopiecť ešte na 20-30 minút. To je všetko, môžete podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: facebook