Výborný tip alebo večeru. Moja najobľúbenejšia krkovička.
Potrebujeme:
500 g krkovičky s kosťou nakrájanej na plátky
1 lyžička korenia na steak
2 lyžice oleja
2 veľké cibuľe
200 ml čierneho piva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 ml vody – ideálne vývaru
1 lyžicu bravčovej maste
Postup:
Plátky krkovička pokvapkáme olejom a posypeme korením.
V chladničke necháme 24 hodín marinovať. Pred tým, ako budeme krkovičku pripravovať, je dobré vybrať na chvíľu z chladničky, aby mäsko nebolo celkom stuhnuté.
Na panvici s trochou rozpáleného oleja sprudka opečieme z oboch strán (z každej asi 3 minúty).
Do pekáča dáme masť a dno zasypeme s nakrájanou 1 cibuľkou.
Do pekáča vložíme mäso a na vrch nasypeme druhú nakrájanú cibuľku.
Podlejeme pivom a priklopíme pokrievkou a pečieme hodinu na 220 st.
Potom odklopíme, podlejeme vodou a dopekáme, kým mäsko nezíska peknú farbu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka I.