Keď som nemala doma zemiaky, povedala som si, čo tak skúsiť karfiol? A výsledok? Fantasticky jemné, na povrchu chrumkavé rezne s cesnakom a syrom. Je to večera eňo-ňuňo!
Potrebujeme:
Hladkú múku
3 ks. kuracích pŕs
3 ks stredne veľkých ružičiek surového karfiolu – nastrúhané
3 lyžice strúhaného syra – parmezánu
1 väčšie vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
mlieko podľa potreby (pridávame opatrne)
1 strúčik cesnaku – pretlačený
Mletú rascu, soľ korenie
Štipku chilly – ak máte radi jemne pálivé
Postup:
Kuracie prsia nakrojíme, ale v širšej časti nedokrojíme. Roztvoríme a naklepeme cez mikroténové vrecko – tak získame dvojnásobnú plochu mäska. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Zvyšok múky oklepeme.
Ku strúhanému karfiolu pridáme syr, vajcia a koreniny. Múku prisypávame postupne, aby cestíčko bolo polotuhé a nestekalo. Karfiol púšťa šťavu, preto mlieko pridávame opatrne tak, aby vznikla požadovaná hustota – ako keď robíte cestíčko zo zemiakov.
Mäso obalené v múke namáčame do cestíčka a vkladáme rovno do horúceho oleja. Smažíme z oboch strán. Rezne sú krásne šťavnaté, jemné a mäsko chrumkavé. Podávame s prílohu podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!
Milka H.