To je veľmi chutné, veľmi rýchle a populárne. Recept od skúsenej cukrárky Gizky od nás zo Šamorína. Odporúčam, príprava je úplne jednoduchá!
Potrebujeme:
Cesto:
40 dkg múky,
4 vaječné žĺtky,
15 dkg tuku alebo margarínu,
15 dkg cukru,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva,
2 dl kyslej smotany,
Na krém:
4 vaječné bielky,
Citrónovú šťavu,
50 dkg tvarohu,
20 dkg kr. cukru,
1 lyžicu krupice (prípadne kukuričného škrobu, alebo 1 bal. vanilkového pudingu)
Príprava:
Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Cesto rozdelíme na 2 bochníky a necháme odležať, kým prirpavíme krém.
Z bielkov a 2 lyžác cukru ušľaháme tuhý sneh. Zvyšný cukor rozmiešame s tvarohom, citrónovou šťavou a krupicou. Potom obe hmoty opatrne premiešame.
Prvý plát cesta si rozvaľkáme na pracovnej doske tak, aby nám sedel na veľkosť plechu. Uložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech, navrstvíme náplň a prikryjeme druhým – rovnako veľkým plátom cesta.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte zhruba 5 minút.
Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! 😊
zdroj: mindenegyben/Gizella