Perfektný tip, ako premeniť obyčajné mleté mäso na fantastickú pochúťku, ktorú môžete pokojne servírovať aj ako slávnostné nedeľné jedlo. Ochutnajte, kombinácia mletého mäsa a nivy chutí fantasticky!
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
80 g syra nivy
100 ml kefíru
1 lyžicu pikantnej horčice
Sladkú papriku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie
Soľ
Na obalenie:
Vajce
Hladkú múku
Strúhanku
Tuk na vyprážanie
Postup:
Mäso zmiešame s ostatnými prísadami a dáme do chladničky odležať aspoň na 2 hodiny. Z hmoty potom formujeme placky – ploché rezne, ktoré obalíme ako klasické rezne v trojobale.
Smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame s prílohou podľa chuti. Nám najviac chutia so zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Peťa J.