Ak chcete schudnúť zdravo, s čínskou kapustou by ste rozhodne mali zoznámiť. Táto zelená vitamínová bomba dokáže rýchlo rozhýbať pomalé črevá, nakopne metabolizmus a navyše dodá telu vitamíny a živiny, ktorých je doslova plná. Okrem toho, že sa aj v medicínskych kruhoch považuje za potravinu brániacu vzniku obezity, poslúži všetkým tým, ktorí chcú schudnúť zdravo a bez jojo efektu. Pravidelná konzumácia čínskej kapusty totiž zaručuje, že vaše trávenie a metabolizmus budú fungovať rýchlejšie a lepšie. Vyhnete sa tak opätovnému ukladaniu tukových vankúšikov.
Účinky čínskej kapusty na naše telo:
- Stimuluje trávenie, urýchľuje metabolizmus a je veľmi dôležitá pre zdravie čriev.
- Prevencia osteoporózy, podporuje pevnosť kostí a kĺbov.
- Pomáha odbúrať zadržiavanie vody v organizme a odplavuje z tela nadbytočný sodík z nadmerného solenia.
- Normalizuje krvný tlak a hladinu cukru v krvi.
- Odstraňuje plynatosť a nafukovanie.
- Je plná vitamínov a minerálov – dôležité pre oči, vlasy, nechty, imunitu a zdravie ženksých orgánov.
Super šalát z čísnkej kapusty – ľahký a pritom zasýti
Vyskúšajte napríklad namiesto ťažkej večere, alebo obedu.
Potrebujeme:
1 menšiu čínsku kapustu
250 g cherry paradajok
50-60 g syra s nižším obsahom tuku
1 ks kuracích pŕs
1 krajec chleba (ideálne celozrnného)
Na zálievku:
3 lyžice gréckeho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku kôpru nasekaného nadrobno
1 lyžicu petržlenovej vňate nasekanej nadrobno
Soľ a korenie podľa chuti
Šťavu z citróna
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a na uvaríme, alebo nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.
Čísnku kapustu nakrájame na pásiky a rajčiny pekrojíme na polovice a zmiešame s kapustou.
Z chlebíka odstránime kôrku a nakrájame na kúsky. Preložíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým povrch krutónov nie je zlatistý.
Pripravíme si zálievku – v miske zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme ku krájanej zelenine, posypeme syrom a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme krutónmi.