Dlhý jogurtovo-šľahačkový mls s banánmi: Tento krém si zapamätajte, je neskutočne chutný aj do iných dezertov!

Výborný dezertík, na ktorom si pochutná celý rodina a navyše, môžete si ho dopriať bez výčitiek. Neobsahuje totiž žiaden pridaný cukor
[mashshare]

Výborný dezertík, na ktorom si pochutná celý rodina a navyše, môžete si ho dopriať bez výčitiek. Neobsahuje totiž žiaden pridaný cukor!

Potrebujeme:

3 vajcia – rozdelené na bielky a žĺtky

3  lyžice cukru

3 lyžice hladkej múky

1  lyžičku prášku do pečiva

Krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 zrelé banány

280 ml bieleho jogurtu

200 ml smotany na šľahanie

1 bal. želatínového stužovača (za studena)

80 g práškového cukru

Poleva:

50 g horkej čokolády

Postup:

Bielky ušľaháme na sneh. Žĺtky s cukrom ušľaháme do peny, postupne primiešame aj sypké prísady a vymiešame jednotnú hmotu. Nakoniec opatrne vmiešame sneh do žĺtkovej zmesi tak, aby si zachovala nadýchanú konzistenciu.  Pripravíme podlhovastú formu, ktorú si vymastíme maslom.  Do formy navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180 stupňov.

Na krém si ušľaháme smotanu na tuhú  šľahačku a v druhej miske zmiešame jogurt s cukrom. Do jogurtovej zmesi vmiešame aj rozmixované banány. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu.

Šľahačku opatrne vmiešame do banánovo-jogurtovej zmesi a nakoniec vmiešame aj stužovač. Krém navrstvíme do vychladnutej formy srnčí chrbát (je dobré, vystlať si ju fóliou, aby sa dal dezert dobre vyklopiť) a na krém uložíme vychladnutý korpus, môže mierne prečnievať z formy (do výšky). Vložíme do chladničky stuhnúť a nakoniec len vyklopíme z formy a pokvapkáme roztopenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes