Výborný tip na obed, alebo výbornú večeru. My to máme radi aj ako nedeľný obed. Mňam!
Potrebujeme:
1,2 kg bravčového karé nakrájaného na plátky
Soľ
3 cibule
6-7 strúčikov cesnaku
1 lyžicu horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3-4 lyžice pikantného kečupu
Vegetu, čierne korenie
1/2-1 lyžičku hladkej múky
Strúhanku
4 vajcia
Olej a približne 1 lyžičku masla
Postup:
Cibuľku a cesnak nakrájame na malé kocky. Mäsko zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke – strúhanku do mäska poriadne vtlačíme. Na panvici si rozpálime olej, mäsko obaľujeme vo vajíčku a hneď vyprážame na panvici – z oboch strán dozlatista (nemusí byť hotové, dopečie sa v rúre). Mäsko naukladáme do pripravenej zapekacej misy. Na troche oleja osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a chvíľku spolu resujeme – zmes navrstvíme na mäsko.
Teraz si pripravíme omáčku. V kastróliku rozpustíme olej s maslom, pridáme korenie, soľ, vegetu, kečup a horčicu. Keď zmes zovrieme, pridáme asi 700 ml vody (ja pridávam aj 1 lyžičku múky na zahustenie). Krátko povaríme a nalejeme na mäso.
Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov. 5 minút pečieme pri tejto teplote a potom stiahneme na 180 stupňov. A pečieme 20-30 minút. Nakoniec zložíme alobal a necháme zapiecť ešte 5 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Lenka I.