Výborný tip na dezert ku kávičke, s ktorým sa skutočne nenarobíte. Stačí len zmieša všetky prísady, naliať na plech a upiecť. Poleva na tento dezert je taktiež neskutočne jednoduchá a rýchla! :-)
Potrebujeme:
1 hrnček vody (200 ml)
3 lyžice kakového prášku
2 šálky hladkej múky (300 g)
1 šálku kr. cukru
1 šálku prírodného jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. Vanilkového cukru
1 lyžičku jedlej sódy
2 vajcia
220 g masla alebo margarínu
Na vrch:
1 bal. Vanilkového cukru
120 g práškového cukru
6 lyžíc prírodného jogurtu
2-3 lyžice kakaového prášku
120 g masla alebo margarínu
Postup:
Do kastrólika nalejeme vodu, maslo a kakao – zahrievaním rozpustíme, potom zložíme z plameňa a vmiešame sypké prísady – múku, sódu a cukor. Nakoniec vmiešame do zmesi jogurt, vajcia a jednotnú hmota, ktorá takto vznikla navrstvíme do vymastenej, alebo papierom vystlanej formy (30×25 cm). Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 2 minút. Na glazúru jednoducho zmiešame všetky prísady, zahrievaním rozpustíme a prelejeme cez ešte horúci koláčik.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)