Výborný tip na rýchly a pritom veľmi chutný dezert, ktorý pripravíte jednoducho, rýchlo a musíte sa zmieriť s tým, že sa zje ešte rýchlejšie. Je totiž neuveriteľne chutný!
Potrebujeme:
3 vajcia
Štipku soli
100 g práškového cukru
80 ml oleja
100 ml fanty
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g hladkej múky
100 g zemiakového škrobu
Prášok do pečiva
Na krém:
300 ml smotany na šľahanie
400 g bieleho jogurtu – hustého (alebo kyslej smotany)
1 bal. Želatívnového stužovača za studena
2-3 lyžice práškového cukru
Broskyne v plechovke
Postup:
Rúru nastavíme na 175 stupňov. V miske zmiešame vajcia, cukor a štipku soli. Pri vysokých otáčkach šľaháme asi 3-4 minúty, potom pridáme postupne aj ostatné prísady a vymiešame jednotnú zmes – cesto, ktoré navrstvíme na plech s vyššími okrajmi a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
Necháme vychladnúť a medzitým prirpavíme krém. Vychladenú smotanu ušľaháme s cukrom a potom vmiešame aj biely jogurt. Stužovač rozmiešame vo vode a vmiešame do krému. Vychaldnuté cesto pokvapkáme broskyňovou šťavou, uložíme naň plátky broskýň a navrstvíme krém. Posypeme kakaom zmiešaným so škoricou a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame nakrájané na kocky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)