Fantastický dezert, ktorý svojou chuťou pokojne schová do vrecka aj drahé dezerty z cukrárne. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes.
Potrebujeme:
3 vajcia
5 lyžíc hladkej múky
3 lyžice oleja
2 lyžice kakaa
2 lyžice medu alebo cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
½ bal. prášku do pečiva
Krém:
700 ml smotany na šľahanie
5-6 plátov želatíny
1 bal. mascarpone (môžeme nahradiť jemným tvarohom alebo hustou kyslou smotanou)
Kôru z pomaranča
2 bal. vanilkového cukru
4-5 lyžíc práškového cukru
100 g bielej čokolády
Voliteľné: drvené sušienky – ak by sa nám krém zdal tekutý (napr. ak použijete namiesto mascarpone kyslú smotanu)
Na vrch:
Maslové sušienky
100 g horkej čokolády
Maslo
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame, preložíme na plech vystlaný papierom a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov – alebo kým cesto nie je hotové – test špáradlom).
Želatínové pláty pripravíme podľa návodu (necháme rozpustiť vo vode). Šľahačku ušľaháme s 1/2 cukru a mascarpone si našľaháme s druhou polovicou cukru, strúhanou čokoládou a pomarančovou kôrou. DO ušľahanej šľahačky opatrne vmiešame želatínu a celú zmes potom premiešame s mascarpone.
Smotanovú zmes navrstvíme na vychladnuté cesto. Na krém navrstvíme maslové sušienky (môžeme ich pokvapkať trochou mlieka – nie máčať) a nakoniec aj rozpustenú čokoládu s maslom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: malikuhar