Perfektný nápad na poshostenie pre návštevy, alebo ako výborný predkrm pred slávnostným obedom, alebo večerou.
Potrebujeme:
600 g mletého mäsa
1 krajec chleba – len striedku
2 ks cibule
Soľ a korenie podľa chuti
100 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g slaninky nakrájanej na plátky
Olej na vyprážanie
2 strúčiky cesnaku
Kôpor na ozdobu
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso ochutíme soľou, korením, chlieb namočíme do mlieka a pridáme do mäsa. Pridáme aj vychladnutnutú cibuľku, syr a cesnak. Z mäsovej hmoty formujeme mokrými rukami valčeky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny a upevníme pomocou špáradla. Všetky kúsky preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov 45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)