Žiadne slávnostné jedlo sa u nás nezaobíde bez krémovej zemiakovej kaše. Hoci existujú mnohé verzie ako ju servírovať, tip, ktorý vám chceme ukázať, jednoznačne nemá konkurenciu. Keď ho vaši hostia uvidia, v prvej chvíli si určite pomyslia, že ide o sladký dezert – nadýchané zemiakové pusinky. Toto servírovanie sa vynikajúco hodí na slávnostné príležitosti, alebo len tak – keď si chcete dopriať krásnu a výnimočne chutnú dobrotu!
Potrebujeme:
Varené zemiaky
Soľ a korenie podľa chuti
2 žĺtky
Rozpustené maslo
Muškátový oriešok (voliteľné)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom ich popučíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, maslo a muškátový oriešok. Vymiešame hladkú zemiakovú kašu bez hrudiek.
Kašu preložíme do cukrárenského vrecka s hviezdicovitou zdobiacou špičkou a vytvárame jednotlivé „ružičky“ na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzi ružičkami musia byť dostatočné rozostupy.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto