Výborné papanie, napríklad aj ako slávnostný nedeľný obed. Toto mäsko je o to chutnejšie, že je máčané v cesnakovom mlieku a obalené v chrumkavom zemiakovom kabátiku.
Potrebujeme:
4 ks bravčového karé
400 ml mlieka
2 strúčiky cesnaku +1 strúčiky na potretie
50 g tvrdého syra + 150 na posypanie
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej
Čierne mleté korenie
2 zemiaky
Hladkú múku
1 vajce
200 ml kyslej smotany
Postup:
Mäso, ochutíme soľou, korením, namočíme do ½ mlieka mlieka do ktorého sme si pretlačili strúčiky cesnaku. Necháme namočené aspoň 1 hodinu.
V samostatnej miske si potom zmiešame vajce, strúhané zemiaky, múku a syr. Vymiešame cestíčko v ktorom obaľujeme mäso a vaprážame na oleji z oboch strán dostlatista.
Kyslú smotanu zmiešame s 1 strúčikom cesnaku a potrieme povrch vyprážaných rezňov. Nakoniec posypeme zvyšným syrom.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)