Výborná alternatíva ku klasickému pečivu z obchodu. Jednoduchý recept, ktorý sa stačí naučiť raz a už nikdy nebudete musieť bežať do obchodu, keď vám pochybí doma pečivo.
Potrebujeme:
3 šálky polohrubej múky – preosiatej
1 šálku kefíru
2 vajcia
1 lyžičku soli
1 lyžičku cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku jedlej sódy
1 lyžicu oleja
Náplň:
400 g najemno nastrúhaného syra
1 vajce
Postup:
Múku zmiešame so soľou, sódou, cukrom a pridáme aj všetky ostatné prísady. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré je prikryjeme utierkou a encháme pri izbovej teplote odpočívať asi 40 minút.
Strúhaný syr zmiešame s vajíčkom a môžeme aj ochutiť soľou a kroeninami podľa chuti.
Cesto rozdelíme na 8 dielov a každý na pomúčenej doske rozvaľkáme na placku. Do stredu tejto placky navrstvíme asi lyžicu náplne a zabalíme. Potom opäť rozvaľkáme na tenkú placku – alebo roztlačíme rukou.
Pečieme na panvici s hrubým dnom z oboch strán dozlatista. Ak sa bojíte, že by sa vám placky pripálili, potrite trochou oleja.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)