Toto jedlo je u nás doma veľmi obľúbené. Stojí len pár drobných a nakŕmite s ním celú rodinu. Navyše, je to skutočne pochúťka.
Potrebujeme:
250 g mletého bravčového mäsa
150 g ryže
1 väčšiu mrkvu nestrúhanú
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
1 šálku vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice slnečnicového oleja
50g tvrdého syra
1 lyžicu paradajkového pretlaku
2 lyžice kyslej smotany
Majoránka
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu a mrkvu zmiešame a opražíme na panvici s olejom. Potom na panvicu prisypeme aj ryžu, zalejeme vodou a necháme variť asi 15 minút a necháme chvíľu vychaldnúť. Túto zmes potom jednoducho zmiešame s mletým mäsom, dochutíme soľou, korením a mokrými rukami vyformujeme guľôčky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Mäsové guľôčky aj zemiaky ukladáme do vymastenej zapekacej misy, ešte zvrchu osolíme a dáme piecť pri teplote 185 stupňov asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme omáčku z pretlaku, kyslej smotany, vody, soli a majoránky. Prelejme cez vrch pekáča a necháme ešte 10-15 minút zapiecť. Vyberieme z rúry, posypeme syrom, kôprom alebo petržlenom a môžeme podávať. Zemiaky môžete piecť aj vcelku, prevedenie výsledného jedla je len na vás!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)