Výborný koláčik z medového cesta, polevy a dvoch druhov krému: tento zákusok je taký výborný, že neochutnať ho je hotový hriech.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 vajcia
3 lyžice kr. cukru
4 lyžice medu
50 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
450 g hladkej múky
7 lyžíc mlieka
1 lyžička jedlej sódy
2 lyžice kakového prášku
2 lyžice masla
Na krém:
2 bal. vanilkového pudingu
700 ml mlieka
250 g masla
200 g prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Bielkové poleva:
1 bielok
1-2 lyžičky šťavy z citrónu
200 g práškového cukru
Postup:
Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding. Necháme vychladnúť a potom doň vmiešame po lyžičkách našľahané maslo. Z krému odoberieme 1/3 a primiešame do nej kakao.
Nad parou si vymiešame vajcia s maslom, sódou a 5 lyžicami mlieka. Pridáme aj med a šľaháme do peny. Potom zložíme z pary a vmiešame múku. Cesto rozdeíme na dve polovice. Do jednej vmiešame 2 lyžice mlieka a 2 lyžice kakaaového prášku. Môžeme upiecť 2 väčšie pláty cesta, alebo 4 menšie. Ak zvolíte 2 pláty cesta, potom ich stačí prekrojiť. Každý plát by mal mať rozmeri asi 25×35 minút. Každý plát pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov 10 minút.
Bielok vymiešame vareškou s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Dáme do chaldničky stuhnúť.
Teraz už stačí len poskladať – tmavý plát cesta, naň bledý krém, bledý plát cesta, tmavý krém, bledé cesto, bledý krém a nakoniec tmavý plát. Posledným krokom je potrieť vrch zákusku polevou. Krémeš dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
zdroj: nosalty