Tento nápad som dostala cez prázdniny, kedy stále drankali vyprážaný syr na obed. Ja som si povedala, že skúsim niečo zdravšie a prišla mi do rany aj zvyšná zemiakové kaša z večera, ktorú som výborne využila. Toto jedlo je celkom bez vyprážania, stačí, ak ho pokvapkáte trochou rozpusteného masla.
Potrebujeme:
2 šálky zemiakovej kaše
asi 200 g syra nakrájaného na kocy
100 g šunky nakrájanej nadrobno
Na obalenie:
Rozšľahané vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Strúhanku
Maslo
Postup:
V miske zmiešame kašu, syr aj šunku – pridáme aj soľ a korenie podľa chuti. Vypracujeme jednotnú hmotu z ktorej formujeme jednotlivé kúsky (ideálne hrubšie placky), ktoré obaľujeme najskôr v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre (asi na 1800-190 stupňov) pečieme dozlatista. K tomuto syru už netreba nič pridávať – ja podávam len s so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)