Ak venujeme pri pečení domácich dobrôt dostatočnú pozornosť príprave cesta, výsledok bude vždy zaručene skvelý. Rada sa s vami podelím o najlepší recept na kysnuté cesto, aký poznám. Vynikajúco sa hodí na prípavu pečiva, buchiet, koláčov a domácej pizze. Jeho príprava je pritom jednoduchá a nevyžaduje hodiny zdĺhavého čakania. Vyskúšajte ho a iné už pripravovať nebudete!
Potrebujeme:
1 šálku jogurtu
½ šálky oleja
1 bal. sušeného droždia
1 lyžičku soli
1 lyžicu kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 šálky polohrubej múky
Postup:
V miske zmiešame jogurt s olejom, preložíme na plameň a necháme trochu zohraiť. Potom zložíme z plameňa, pridáme soľ, cukor a múku so sušeným droždím. Vymiesime hladké cesto. Hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút.
Po uplynutí tohoto času je cesto pripravená a môžeme z neho vytvárať sladké aj slané dobroty podľa chuti.
zdroj: i.ovkuse