Cesto jemné ako pavučinka: Šľahačková bábovka bez váhy a odmerky, nikto jej neodolá!

Hľadáte dokonalý dezert na nedeľné popoludnie? Toto je on!
[mashshare]

Hľadáte dezert na nedeľné popoludnie?

 

 

Vyskúšajte zlatú klasiku v zrýchlenej podobe – vynikajúcu šľahačkovú bábovku.

Je úžasne jemná, vláčna a nadýchaná.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Presne taká, aká má perfektná bábovka byť! :-)

Potrebujeme:

1 hrnček smotany na šľahanie (250 ml)

 

 

4 vajcia

3 hrnčeky polohrubej múky (1 šálka = 250 ml)

2 hrnčeky práškového cukru

1 hrnček oleja

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu kakaa

Voliteľné do cesta:

 

 

Hrozienka

Nasekané oriešky

Kúsky čokolády

Na ozdobu:

Čokoládová poleva

Kakao

Práškový cukor

Postup:

Múku spolu s práškovým cukrom, práškom do pečiva a vajíčkami dáme do misky.

 

 

Potom pridáme tekuté prísady – šľahačku a olej.

Všetky prísady spolu zmiešame tak, aby vznikla hladká jednotná hmota.

Cesto na našu bábovku by nemalo by byť príliš tekuté – asi také, ako cesto na bublaninu.

 

 

Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.

Do vymastenej a múkou vysypanej formy navrstvíme cesto.

Môžeme najskôr tmavé a potom svetlé, alebo vrstviť striedavo a pomocou špáradla vytvoriť pekný vzor.

 

 

Do cesta môžeme pridať aj hrozienka, alebo kúsky čokolády či oriešky.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu a štvrť – prípadne 1 a ½ hodiny.

Vyklopíme, necháme vychladnúť na mriežke.

 

 

Môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes