Hľadáte dezert na nedeľné popoludnie?
Vyskúšajte zlatú klasiku v zrýchlenej podobe – vynikajúcu šľahačkovú bábovku.
Je úžasne jemná, vláčna a nadýchaná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Presne taká, aká má perfektná bábovka byť! :-)
Potrebujeme:
1 hrnček smotany na šľahanie (250 ml)
4 vajcia
3 hrnčeky polohrubej múky (1 šálka = 250 ml)
2 hrnčeky práškového cukru
1 hrnček oleja
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžicu kakaa
Voliteľné do cesta:
Hrozienka
Nasekané oriešky
Kúsky čokolády
Na ozdobu:
Čokoládová poleva
Kakao
Práškový cukor
Postup:
Múku spolu s práškovým cukrom, práškom do pečiva a vajíčkami dáme do misky.
Potom pridáme tekuté prísady – šľahačku a olej.
Všetky prísady spolu zmiešame tak, aby vznikla hladká jednotná hmota.
Cesto na našu bábovku by nemalo by byť príliš tekuté – asi také, ako cesto na bublaninu.
Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy navrstvíme cesto.
Môžeme najskôr tmavé a potom svetlé, alebo vrstviť striedavo a pomocou špáradla vytvoriť pekný vzor.
Do cesta môžeme pridať aj hrozienka, alebo kúsky čokolády či oriešky.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu a štvrť – prípadne 1 a ½ hodiny.
Vyklopíme, necháme vychladnúť na mriežke.
Môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)