Vianočné pečivo, ktoré je ale také výborné, že ho robím aj ako sladké pohostenie pre návštevy, či len-tak ku kávičke. Je to skutočne dobrota, chutia ako za starých čias.
Potrebujeme:
200 g masla
130 g práškového cukru
350 g hladkej múky
2 žĺtky
1 bal. vanilkového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
ŠtipKu soli
1 lyžičku prášku do pečiva
90 g nasekaných vlašských orechov
Žĺtok na potretie
Postup:
Do misky nasypeme oba druhy cukru, pridáme maslo, aj žĺtok a premiešame. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime hladké, jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky – stačí na 15-20 minút.
Odležané cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 5-7 mm. Z cesta vykrajujeme jednotlivé venčeky a potrieme ich rozmiešaným žĺtkom. Potom už stačí len preložiť na plech vystlaný papierom a každý kúsok posypať orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 12-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)