Dezert plný tvarohu a čokolády je skutočne neodolateľnou dobrotou. A navyše, táto pochúťka aj úžasne vyzerá. Jednoducho dobrota do ktorej sa zamilujete na prvé sústo! :-)
Potrebujeme:
Cesto:
2 šálky polohrubej múky
½ šálky rastlinného oleja
1 šálku kryštálového cukru
1 bal. prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia
1 šálku vlažnej vody
3 lyžice kakaa
Náplň:
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. vanilkového pudingu
450 g jemného tvarohu
350 ml mlieka
1 žĺtok
Postup:
Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Keď je puding hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým v miske vyšľaháme tvaroh s cukrom a žĺtkom a potom do hmoty všľaháme žĺtok. Keď je puding dostatočne vychladnutý, vmiešame ho do tvarohovej hmoty.
Tvarohovo-pudingový krém naplníme do cukrárenského vrecka alebo igelitového sáčku, z ktorého odrežeme jeden roh. Potom krémom vytvárame na tmavom ceste vzor „mriežky“.
Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty