Milujem kokosové sladkosti a keď mám trochu času nazvyš, najradšej si ich pripravujeme doma. Sú nielen chutnejšie, ako tie z obchodu, ale predovšetkým viem, čo presne obsahujú. Pripravte si aj vy kokosovú maškrtu so skutočne jednoduchou prípravou a presvedčte sa na vlastnej chuti, že takúto dobrotu v obchode veru nekúpite.
Potrebujeme:
50 g rozpusteného masla
5 lyžíc práškového cukru
2 vajcia
200 g strúhaného kokosu
Voliteľné:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Malé kúsky čokolády (v prípade, že chcete mať čokoládu aj vo vnútri kokosiek)
Na polevu:
Čokoládu
Trochu rastlinného oleja
Postup:
V miske zmiešame rozpustené maslo, cukor, vajcia a kokos. Dôkladne premiešame a cesto vložíme na 20 minút do chladničky.
Z vychladeného cesta formujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha. Ak zvolíme verziu s čokoládovou náplňou vo vnútri, vytvoríme z cesta najskôr menšiu placku, do stredu vložíme kúsok čokolády a zabalíme.
Takto pripravené kokosové guľôčky preložíme na plech vystlaný pepierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 20 minút.
Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou oleja. Zmes potom nakvapkáme na upečené kokosky, prípadne môžeme zvoliť polomáčané prevedenie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika