Výborné, rýchle a úplne jednoduché. Džatky alebo huľky sú jednoduché knedličky, ktoré u nás doma robíme hlavne naslano. Niekto ich však podáva aj s tvarohom alebo lekvárom.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov (nakrájaných, uvarených)
1 šálku hladkej múky
1 šálku polohrubej múky
2 ks cibule nakrájanej nadrobno
150 g slaniny nakrájanej nadrobno
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Postup:
Nakrájané zemiaky dáme variť a keď sa takmer rozpadávajú, časť vody zlejeme – nie všetku v hrnci musí časť vody ostať. Posypeme múkou a necháme preveriť pod pokrievkou asi 10 minút– nemiešame.
Potom popučíme tak, aby vznikla mäkká zmes, ktorú necháme ešte pár minút postáť pod porkievkou. Ruky si potrieme olejom a z hmoty formujeme guľôčky, šúľance alebo menšie „trhance“, ktoré v strede trochu roztlačíme.
Na panvici si opražíme cibuľku spolu so slaninkou, pridáme džatky a všetko spolu krátko opražíme. Môžeme hneď podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Vanessa