Výborný nápad na pohostenie pre návštevy, alebo tip na chutný slávnostný obed. Táto rolka je výborná teplá – ako skvelý obed, alebo ako studená večera, či na obložené misy.
Potrebujeme:
1,3 kg bravčovej krkovičky
Soľ, korenie
Horčicu
Syr
Šunku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Slaninku alebo klobásku
Na potieranie:
70 ml oleja
1 lyžičku červenej papriky
Na omáčku:
Výpek z mäsa
Hladkú múku
Ďalej potrebujeme:
Bravčovú masť
Postup:
Mäso vcelku si prekrojíme priečne na polovicu, ale nie celkom, ale tak, aby sme ho mohli roztvoriť ako knihu. Potom naklepeme pod fóliou natenko a posypeme soľou a korením. Môj prvý pokus na rolku bol z bravčového karé, ale zdala sa mi suchá, z krkovičky je lepšia.
Potrieme horčicou, uložíme plátky syra, šunku a do stredu zvyknem dať pásiky klobásky a kyslú uhorku – môžete použiť akúkoľvek náplň, aké vám napadne.
Rolku opatrne zrolujeme a upevníme motúzom. Potom dáme na pekáč vymastený bravčovou masťou. Vrch potrireme zmesou oleja a sladkej papriky a môžeme ešte zľahka osoliť a okoreniť – ja dávam aj grilovacie korenie.
Pečieme pri teplote 225 stupňov asi hodinu a pol, pod alobalom. Počas pečenia podlievame výpekom. Po upečení výpek zlejeme (môžeme aj scediť) a zahustíme vodou a múkou.
Podávame s ľubovolnou prílohou, preliate výpekom.
Toto je rolka so špenátom.
Ak nechcete robiť veľkú rolku, môžete pokojne pripraviť aj niekoľko menších. Príprava je rovnaká, ale pečú sa o niečo kratšie. Dajú sa pripraviť z bravčového aj hovädzieho mäsa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška H.