Skvelé jedlo, ktoré pripravíte skutočne expresne. Ja robím tak často, ako sa len dá – môžete obmieňať omáčky, namiesto pivka pokojne skúste aj omáčku zo smotany.
Potrebujeme:
8 ks. bravčových plátkov (stehno, karé)
3-4 strúčiky cesnaku
1 veľkú cibuľku
1 lyžičku tymianu
SoĽ a korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
1 a ½ šálky piva (skúšala som aj s červeným vínkom a aj so smotanou – všetky tri verzie nám veľmi chutili)
Postup:
Mäsko okoreníme a osolíme z každej strany – soľou, čiernym korením a tymiánom.
Preložíme na pekáč vymastený olejom a k mäsku uložíme prekrojené strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľku. Podlejeme pivom (alebo červeným vínom) a prikryjemealobalom.
Pri teplote 190-200 stupňov pečieme 35-40 minút, alebo kým mäsko nie je mäkké – skúste vidličkou. Na 10 minút zvyknem dať alobal dole a nechám zapiecť. Ja podávam so zemiakmi a dusenou kapustou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: thebossykitchen