Výborný nápad na chutné a rýchle jedlo z jednej misy.
Fašírky ešte šťavnatejšie a chutnejšie, ako kedykoľvek predtým!
Potrebujeme:
200 g mletého mäsa
Soľ, kroenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 väčšiu mrkvu
½ cibule
4-5 ks zemiakov, očistených a nakrájaných na kolieska
Pertžlenovú vňať
Olej
150 g kyslej smotany
Postup:
Mleté mäso ochutíme soľou a korením.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme aj strúhanú mrkvu a spolu chvíľu restujeme.
Túto zmes vmiešame do mäsa.
Z mäsa formujeme mokrými rukami guľôčky, ktorú ukladáme do vymastenej zapekacej misy a prekladáme ich so zemiakmi, ktoré sme si ochutili soľou.
Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút – pri teplote 180-190 stupňov.
Kyslú smotanu si rozmiešame s vodou a prelejeme cez zemiakovo-mäsovú zmes.
Pečieme pri teplote 170-180 stupňov ešte 30-35 minút.
Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: upechi