Výborný recept na chlebík zo špaldovej múky a jogurtu. Voňavý, chrumkavý a skutočne výborný.
Potrebujeme:
700 g špaldovej múky typ T 630
100 g ražnej múky
350 g teplej vody
20 g droždia
3 lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 plnú lyžičku medu, agavového sirupu alebo cukru
150 g prírodného bieleho jogurtu (1,5% tuku)
Postup:
Všetky prísady zmiešame v miske a pomocou ručného šľahača s nástavcami na miešanie cesta, miešame 5 minút.. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, niekoľkokrát prehnetieme a vyformujeme bochník, ktorý na povrchu zľahka narežeme a poprášime múkou.
Potom cesto vložíme do vymastenej zapekacej misy, prikryjeme pokrievkou a preložíme do studenej rúry a zapneme na 180 stupňov. Pečieme cca 20 minút (kým sa rúra nezohreje na požadovanú teplotu. Potom zložíme pokrievku, teplotu zvýšime na 220 stupňov a pečieme ešte asi 10 minút, alebo kým povrch chlebíka nebude zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rezeptwelt