Výborné pečivo ku kávičke, alebo aj ako sladké raňajky. Navyše, tieto dobrôtky vyzerajú skutočne utešene a preto budú krásnou ozdobou aj na vašom slávnostnom stole. Ich príprava je prekvapivo jednoduchá a rýchla.
Potrebujeme:
400-450 g hladkej múky – uvidíte podľa konzistencie cesta
250 g tvarohu
100 g masla alebo margarínu
1 šálku kryštálového cukru (prípadne viac podľa chuti)
½ lyžičky jedlej sódy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
2 žĺtky
Štipku soli
Postup:
Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom, soľou, tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom.
Nakoniec vmiešame aj múku s jedlou sódou. Vypracujeme cesto, ktoré je jednotné a nelepí sa. S múkou pracujeme podľa potreby, pridávame tak, aby cesto nelepilo.
Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pohárom z cesta vykrajujeme kruhy, ktoré naskladáme na seba (asi 3 ks) a zrolujeme tak, aby kruhy pripomínali lupene ruže. Potom každý valček prekrojíme na polovicu a okraje ešte trochu zahneme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 130-150 stupňov, asi 20 minút, alebo kým ružičky nie sú na povrchu zlatisté.
Po upečení poprášime cukrom alebo strúhanými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet