Výborná, vydrží dlho a je na prípravu úplne jednoduchá. Stačí len dodržať recept a máte zásobu dokonalej prílohy k mäsku, alebo pochúťku len-tak na zobkanie. Je výborná. Pridávam komplet recept na moju čalamádu, ale môžete použiť do akejkoľvek nakladanej zeleniny na zimu.
Potrebujeme:
1 ks kapusty nakárajanej nadrobno
5 ks zelenej papriky (prípadne namixujte si aj farebnú papriku)
3 ks cibule nakrájanej na kolieska
5 ks mrkvy nastrúhanej nahrubo
Uhorka (ja pridávam ale môžete vynechať)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nálev:
400 ml octu
300 ml oleja
400 g kryštálového cukru
140 g soli
Postup:
Zeleninu si spracujeme – umyjeme, nakrájame a zalejeme nálevom. Necháme odstáť cez noc a potom plníme do čistých pohárov – najskôr do pohárov navrstvíme zeleninu a potom zalejeme šťavou.
Sterilizujeme pri 80 stupňoch 30 minút. Potom obrátime hore dnom, prikryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme ako bežné zaváraniny.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
Ľubka H.