Hľadáte skvelú večeru alebo vynikajúcu a netradičnú prílohu? Vyskúšajte tieto skvelé zemiaky pripravené na balkánsky spôsob. Chutia skutočne výborne!
Postup:
4-5 ks stredne veľkých zemiakov
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
1 lyžičku vegety
3-4 lyžice kukuričnej múky
½ lyžičky sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2-3 lyžice rastlinného oleja
Postup:
Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame na kolieska.
Plátky zemiakov preložíme do misky, osolíme, okoreníme a nakoniec posypeme vegetou a paprikou.
K zmesi pridáme olej a premiešame.
Nakoniec pridáme kukuričnú múku a opäť dôkladne premiešame. Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený olejom. Môžeme ešte zvrchu posypať kukuričnou múkou – čím viac múky použijeme, tým budú zemiaky chrumkavejšie.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 35 minút, alebo kým zemiaky nie sú na povrchu zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika