Pridajte do zálievky minerálku a nechajte cez noc odstáť: Stavím sa, že takýto dobrý kapustový šalát ste ešte nejedli!
Potrebujeme:
1 veľkú bielu kapustu
2 ks cibule nakrájanej nadrobno
1 kávovú šálku oleja
2 lyžice soli
1 lyžičku čierneho korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kávovú šálku kr cukru
750 ml perlivej minerálnej vody
200 – 300 ml bylinného octu – ja som použila ocot Sinco 7 bylín(dá sa kúpiť, alebo vyrobiť aj doma, stačí, ak do octu dáte lúhovať bylinky a necháte 2 týždne odležať na chladnejšom, tmavšom mieste).
Postup:
Kapustu nastrúhame najemno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na zálievku, premiešame a prelejeme cez kapustu.
Kapustu teraz zaťažíme – položíme na ňu pokrievku a na pokrievku uložíme nejaké závažie. Necháme odležať cez noc a na druhý deň odstránime prebytočnú šťavu.
Čo neminiete hneď odložte do chladničky, šalát vydrží dlho.