Skvelá roláda s vynikajúcou krémovou chuťou a rýchlou prípravou. Náplň môžete zvoliť podľa vlastnej chuti a fantázie, vynikajúcou voľbou je použiť napríklad tvaroh, kyslú smotanu či marmeládu.
Potrebujeme:
1 plechovka Salka
2 vajcia
Štipku soli
½ lyžičky jedlej sódy
1/2 citróna
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3/4 šálky hladkej múky
Postup:
V miske zmiešame kondenzované mlieko s vajciami a vyšľaháme metličkou. Šťavu z ½ citróna zmiešame so sódou a následne vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme štipku soli, múku a všetko spolu vymiešame do homogénnej hmoty.
Hotové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený olejom.
Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov cca 20-25 minút. Keď cesto narastie a je zhora zlatistohnedé, vyberieme ho z rúry.
Cesto môžeme pred pridávaním náplne navlhčiť trochou rumu alebo likéru. Potom jednoducho navrstvíme náplň a opatrne zrolujeme.
Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk