Ak nie ste veľkým fanúšikom pečenie, no radi si doprajete niečo skutočne dobre, odporúčame vám tento zákusok. Punčová poleva, kvapka rumu a výborná náplň z jabĺk, stačí jediné sústo a pochopíte, že táto kombinácia chutí je jednoducho dokonalá!
Potrebujeme:
Maslové sušienky – použite čo najväčšie sušienky a aspoň 2 balenia (na vyloženie plechu, aj na vrchnú vrstvu)
1 kg očistených jabĺk
150 g kryštálového cukru – prípadne podľa chuti a kyslosti jabĺk (ja som mala kyslé)
2 bal. zlatého klasu
250 ml zlatého klasu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kôru a šťavu z 1 malého citróna
150 g mletých orechov
150 g piškót nalámaných na menšie kúsky
50 g tmavej čokolády
Na polevu:
250 g práškového cukru
3 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice čerešňovej šťavy
Na sušienky:
50 ml čerešňovej šťavy
1 lyžicu vody
1 lyžicu rumu
Postup:
Jablká nastrúhame, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru, podlejeme trochou vody a preložíme na plameň a varíme, kým jablká zmäknú. Puding rozmiešame vo vode a vlejeme k jablkám. Varíme za stáleho miešania asi 2-3 minúty.
Potom zložíme z plameňa a ešte do teplej zmesi vmiešame orechy, nalámanú čokoládu a piškóty.
Plech na pečenie vyložíme sušienkami a pokvapkáme ich zmesou čerešňovej šťavy, vody a rumu (nemusíte používať rum, stačí aj aróma). Na sušienky navrstvíme jablkový krém, uhladíme a pokryjeme vrstvou sušienok, ktoré opäť pokvapkáme.
Nakoniec si pripravíme punčovú polevu. Jednoducho stačí zmiešať všetky prísady a vymiešať jednotnú tekutú polevu. Tú navrstvíme na vrchnú vrstvu sušienok a celý zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto humormagazin
recept: redakcia