Bleskový paprikáš s nadýchanými krupicovými haluškami: Keď nebudete stíhať variť zložité jedlá, tento recept vás vždy zachráni!

Tento recept na paprikáš robím už celé roky. Namiesto zdĺhavých postupov som verná tejto zjednodušenejšej verzii. A ako prílohu máme najradšej tieto mäkučké krupicové knedličky, ktoré pridávam bežne aj do rýchlych polievok.
[mashshare]

Tento recept na paprikáš robím už celé roky. Namiesto zdĺhavých postupov som verná tejto zjednodušenejšej verzii. A ako prílohu máme najradšej tieto mäkučké krupicové knedličky, ktoré pridávam bežne aj do rýchlych polievok.

Potrebujeme:

3 lyžice oleja

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 celé kurča – rozporcované (ja používam mäsko aj s kožou)

2 lyžice sladkej papriky

3 slepačie bujóny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vodu

Soľ

Ďalej budeme potrebovať na omáčku:

350 ml kyslej smtoany

200 ml vody

3 lyžice hl. múky

3 lyžičky soli

Na knedličky:

175 g polohrubej múky

175 g krupice

40 g masla

1 vajce

Soľ

Postup:

Na oleji opražíme cibuľku a necháme chvíľu podusiť. Potom pridáme papriku a dobre premiešame. Pridáme aj osolené kuracie mäsko a premiešame so zmesou papriky a cibuľky. Zalejeme vodou tak, aby mäsko pokrývala a necháme variť pod pokrievkou. Keď sa voda zvarí, pridáme aj bujón (tekutiny v hrnci by malo byť približne toľko, aby na každý bujón vychádzala asi 1 šálka vody. Varíme 25 minút.

Medzitým si prirpavíme omáčku: smotanu zmiešame s vodou a múkou, rozmiešame, aby nám vznikla jemná hladká zmes. Keď je kuracie mäsko uvarené, vyberieme ho z hrnca a aj šťavu zložíme z plameňa. Do zmesi postupne vmiešame smotanovú omáčku a následne opäť preložíme na plameň, pričom stále miešame. Necháme prevariť.

Potom kuracie kúsky opäť vložíme do omáčky, všetko krátko prevaríme (aby sa múka nebola surová) a môžeme podávať.

Múku zmiešame s krupicou a trochou soli, pridáme vajce, maslo a vodu podľa potreby. Vypracujeme jednotné cesto z ktorého „hádžeme“ jednotlivé halušky do vriacej slanej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, halušky sú hotové. Radšej si pripravte viac cesta a halušky robte postupne, najlepšie sú čerstvé!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto justapinch

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes