Tento osúch mám od svokry z Chorvátskeho Grobu a pečiem ho pravidelne. Je to výborná pochúťka aj k pivu alebo poháriku vína. Je výborný, ochutnajte!
Potrebujeme:
400 g polohrubej múky + 1 lyžicu na kvások
½ kocky droždia
200 ml teplého mlieka (+150 ml mlieka prípadne viac, podľa konzistencie cesta)
1 lyžicu kr. cukru
2 lyžice bravčovej masti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
Štipku soli
Na vrch:
375 g kyslej smotany
Soľ
Červenú cibuľu
Slaninku
Postup:
Na kvások zmiešame mlieko s droždím, cukrom, lyžicou múky a necháme vyjsť kvások. V inej miske zmiešame ostatné prísady, pridáme kvások a vymiešame polotuhé cesto. Poprášime múkou a necháme podkysnúť 30 minút. Cesto bude dosť na dva stredné plechy, rozdelíme ho teda na polovicu. Plechy vymastíme masťou a cesto na pelchu ponaťahujeme tak, aby malo približne rovnomernú hrúbku. Nanesieme smotanu zmiešanú s trochou soli, pridáme nakrájanú cibuľku aj slaninku.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 30-35 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)