Vyskúšajte výbornú šunku z kuracie mäska a obľúbených prísad. 4 nápady na prípravu kuracej šunky, ktoré môžete servírovať teplé aj studené!
Základný recept
Potrebujeme:
250 g kuracích pŕs nakrájných nadrobno
Soľ, čierne korenie, korenie na kuracie mäso
Postup:
Kuracie prsia zmiešame so soľou a koreninami. Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme najemno. Túto zmes potom navrstvíme na alobal a zatočíme pevne ako salonku.
Do pekáča uložíme roládu, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 35 minút. Potom necháme vychladnúť vo fólii, odstránime ju a servírujeme na tenké plátky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte aj chutné alternatívy
Veľmi odboru voľbou je do zmesi pridať aj 150 g nadrobno nakrájaného syra. Do zmesi tiež nadrobno nakrájate kápiu – ak máte nakladanú kápiu, zmes bude chutiť ešte lepšie.
Papriková roláda
Postup je takmer rovnaký, avšak 1/2 mäsa rozmixujeme a druhú necháme nadrobno nakrájanú. Do mäska ale pridáme aj 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a 100 g nadrobno nasekanej šunky. Skôr, ako mäsovú zmes zabalíme, potrieme ju sladkou paprikou zmiešanou s maslom, alebo olejom. Dáme piecť na pekáč, ako v predchádzajúcom prípade.
Pikantná roláda
Potrebujeme:
400 g mletého kuracieho mäsa
8 g čierneho mletého korenia
2 g pikantnej papriky
6-9 g soli
1 g mletej rasce
1-2 pretlačené strúčiky cesnaku
Postup:
Všetky prísady zmiešame, zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč. Podlejeme 150 ml vody a pečieme pri teplote 175 stupňov 40 minút.