Výborný tip na nedeľnú dobrotu ku kávičke. Tieto škoricové slimáky sú úžasne lahodné, jemné a nadýchané. Ochutnajte a určite si ich zamilujete na prvé sústo.
Potrebujeme:
700 g hladkej špaldovej múky
2 lyžice kryštálového alebo trstinového cukru
300 ml vlažného mlieka
2 vajcia izbovej teploty
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2/3 kocky čerstvého droždia
150 g rozpusteného masla
Náplň:
150 g kyslej smotany (prípadne smotanového syra)
50 g masla
Pár kvapiek vanilkovej arómy/prípadne rumovej arómy
2 bal. vanilkového cukru
Postup:
Všetky prísady na cesto jednoducho zmeišame vo väčšej miske a miešame fdovtedy, kým nevznizne hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď cesto zväčší svoj objem dvojnásobne, rozvaľkáme ho na plát s hrúbkou asi ½ centimetra.
Zmäknuté maslo zmiešame s ostatnými prísadami na plnku a rovnomerne natrieme na plát cesta. Potom pevne zrolujeme a plát nakrájame na menšie rolky. Uložíme ich na plech tak, aby sa nedotýkali (počas pečenia totiž ešte narastú) a necháme podkysnúť, kým sa nezahreje rúra. Pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút.
Na polevu zmiešame všetky prísady – mali by mať izbovú teplotu – a navrstvíme na ešte horúce slimáky. Necháme vychladnúť a môžeme podávať!
foto, reprofoto: whatascookingamerica