Máte radi kuracie krídelká? Nám chutia veľmi a keď ich pripravujem, vždy hľadám nové tipy na ochutenie. Mojím favoritom je jednoznačne táto marináda. Navyše, je skvelá aj na stehienka a dokonca aj na bravčové rebierka!
Potrebujeme:
1 kg kuracích krídel
Soľ, čierne mleté korenie
2-3 strúčiky cesnaku
1 lyžicu citrónovej šťavy
4 lyžice horčice – môže byť aj kremžská
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice medu
1 lyžicu oleja
Sladká mletá paprika
Postup:
Kuracie krídla umyjeme a necháme chvíľu osušiť. V miske zmiešame všetky prísady na marinádu, pridáme kuracie stehienka, dobre premiešame a necháme marinovať pár hodín, ideálne cez noc.
Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň krídelká. Pečieme pri teplote 30-40 minút pri teplote 200 stupňov. Pri nižšej teplote (180 stupňov) pečieme 45-50 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)